Kempen Kabinet op dinsdag 30 april

Op 30 april 2024 ben je van harte welkom in het Kempen Kabinet, georganiseerd door de studenten van LUCA in het kader van ons Kempenlab Regeneratieve Dorpse Architectuur. We vertrekken opnieuw vanuit casuslocatie Vorselaar en gaan op zoek naar een methodiek om dorpsmakers meer verbinding te laten maken met een plek, met als doel te komen tot een meer regeneratieve dorpse architectuur. Sluit je aan bij het collectief vooronderzoek en leer de relatie tussen mens en omgeving opnieuw kennen en waarderen.

Het Kempen Kabinet is een toegankelijke werkplek vol interessante tools. Die helpen je om op een boeiende manier een (vertrouwde) locatie te ontdekken en beleven. Als casuslocatie gaan we aan de slag op de site tussen de Diamant-, Kabien- en Schransstraat in Vorselaar. De plek waar we ook tijdens de werksessie Mapping Dimensions aan de slag gingen.

Je kiest zelf welke methodes je wil uitproberen of best bij jou passen. Zo werken we samen aan een regeneratieve praktijk voor wie bouwt aan zijn dorp en de open ruimte. Laat je meenemen op een bijzondere expeditie!

Tools uit het Kempen Kabinet waarmee de omgeving wordt ervaren – ruiken, zien, voelen, proeven, horen. Beeld: Febe Coppin, Fien Vertriest, Kaat Van Royen, Klaartje Van Loy, Toon Debackere (studenten LUCA)

Programma

  • 14u30-15u00: inloop
  • 15u00-15u15: introductie
  • 15u15-16u30: Kempen Kabinet
  • 16u30-17u00: reflectie en vooruitblik

Praktische info

Wanneer
Dinsdag 30 april 2024
15u-17u

Locatie
De site tussen de Diamantstraat, Kabienstraat en Schransstraat in Vorselaar.

Inschrijving
Stuur een mailtje naar info@ar-tur.be om je in te schrijven.