Architectuurtrip Antwerpen i.s.m. Dinamo

AR-TUR en Dinamo gaan opnieuw op een architecturale ontdekkingstocht. Op vrijdag 24 maart 2017 nemen we Antwerpen onder de loep. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Reserveer je plaats via Dinamo.

De gegidste wandeling ‘beton in ’t noorden’ laat ons kennismaken met het oude havengebied dat de laatste jaren een enorme boost heeft gekregen. Het MAS en het gloednieuwe Havenhuis zijn dé blikvangers van deze hippe woonwijk. Tijdens de wandeling ligt de focus op de stadsontwikkeling van dit stadsdeel. Er zal bijgevolg niet binnengegaan worden in de gebouwen.

In deSingel krijgen we een rondleiding in de tentoonstelling van het Vlaams Architectuurinstituut ‘Find myself a city to live in’. Deze toont werk van De Smet Vermeulen architecten. Ze ontwierpen onder meer de kantoren van de Vlaamse Milieumaatschappij in Aalst, een modelproject voor stadsvernieuwing en duurzaam bouwen. In Antwerpen waren zij als architecten van een kinderdagverblijf en een woonzorgcentrum betrokken bij het project Intergenerationeel Wonen LinkerOever (IGLO).

vrijdag 24 maart
vertrek 7 uur parking Stadspark (hoek Graataker-Ringlaan)
aankomst 18 uur
vrije lunch
50 euro (inbegrepen: bus + fooi, koffie/thee, gegidste wandeling, gegidst bezoek tentoonstelling)
i.s.m. Dinamo

Reserveer hier je ticket.

foto: Tentoonstelling Find myself a city to live in. De Smet Vermeulen architecten
foto bovenaan: Djumbo Havenhuis Antwerpen DSC_4569 via photopin(license).