Edith Wouters als gespreksleider in panelgesprek op 12 november

Op 12 november 2021 opent in De Singel de tentoonstelling BWMSTR Label. Construct, ruimte voor verandering waarin BULK architecten onderzoekt hoe meer aandacht voor structuur en constructie kan bijdragen aan een veerkrachtige, robuuste stad. Op deze openingsavond vindt een panelgesprek plaats tussen verschillende actoren uit de bouwsector. Edith Wouters van AR-TUR is moderator van het gesprek dat zal gaan over de toekomst van robuuste gebouwen.

Op 12 november opent de tentoonstelling BWMSTR Label. Construct, ruimte voor verandering. De tentoonstelling toont elf verschillende gebouwen in Vlaanderen, Brussel en Nederland waarbij de structuur veranderingen in invulling en gebruik kan dragen doorheen de tijd. Archiefonderzoek en plaatsbezoeken leggen de basis voor een matrix waarin de 11 cases een plek krijgen.

Tijdens de opening brengt het VAi zowel architecten, ingenieurs, projectontwikkelaars als bouwmeesters samen in twee panelgesprekken om na te denken over de toekomst van robuuste gebouwen en hun impact op een veranderende stad. Vragen die centraal staan: Hoe kan de bouwsector omgaan met de structuur en de invulling van een gebouw in het ontwerp en in de realisatie? Hoe kunnen verschillende partijen samenwerken bij de realisatie van robuuste gebouwen. Hoe kunnen nieuwe financieringsmodellen en reglementeringen een katalysator vormen voor de ontwikkeling van robuuste gebouwen?

Het programma en alle verdere praktische informatie vind je op de website van het VAi.