Familiezondag XL: Lemmens en co, urban miners sinds 1993

Op zondag 6 oktober zet het Vlaams Architectuurinstituut families centraal! Je bezoekt niet alleen de expo’s en het Kindereiland. Tijdens een workshop dompelen ze je ook onder in het thema van de nieuwste architectuurtentoonstelling.

In de expo onderzoeken de architecten van Dogma hoe we meer mensen beter kunnen laten wonen. Zij zien hiervoor een oplossing in de stadsvilla, een gebouw waarin je kan wonen en werken en ruimte deelt met je buren. De workshop gaat nog een stapje verder. Heb je al die ruimte wel nodig? Kunstenaar Stef Lemmens en onze collega-vzw Kunst in Zicht gaan samen met jou op zoek naar slimme, originele en duurzamere manieren van bouwen. In hun Materiotheek vind je allerlei tweedehands materialen en gereedschap om zelf aan de slag te gaan. Droom en test hoe het is om in je eigen bouwwerk te vertoeven!

AR-TUR onderzoekt tijdens deze beleidsperiode in samenwerking met Kunst in Zicht hoe we een duurzame mental shift bij kinderen kunnen bekomen en hoe dit op lange termijn kan bijdragen tot gedragsverandering bij de Vlaming met impact op de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Al experimenterend ontwikkelen we een handelingskader voor impactvolle architectuureducatie. We volgen deze ontwikkelingstrajecten en onderzoeken in co-creatie met diverse stakeholders op welke manier architectuureducatie een duurzame impact op de mentaliteit bij burgers kan bewerkstelligen.

Foto: Kelly Donckers Fotografie

Praktisch

Wanneer
6 oktober 2024 van 13u30 tot 13u00 en van 14u00 tot 16u30

Waar
DE SINGEL
Desguinlei 25 – 2018 Antwerpen

Leeftijd
10 - 14 jaar
kinderen vanaf 9 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene

Prijs
Gratis, maar in te schrijven

Meer info en tickets via: https://www.vai.be/agenda-expos-en-programma/familiezondag-xl-lemmens-en-co-urban-miners-sinds-1993