GeKoro verzamelt dromen voor Herentals

De Herentalse denk-en doetank voor Ruimtelijke Ordening start het jaar met een nieuwe website en een nieuw project. ‘P(l)ak je droom vast’ is de titel, die meteen ook een invitatie is.

Het afgelopen jaar was er voor velen een van veel wandelen in de eigen buurt. Dat leverde soms mooie ontdekkingen op. Soms ook teleurstellingen. En vaak deed zo’n verkenning in de eigen omgeving ook dromen: “als we nu eens…?” of “het zou mooi zijn als…” De GeKoro werpt zich met de lancering van een collectieve digitale ‘dromenmuur’ op als een heuse dromenvanger.

Iedereen die tijdens het ophalen van een frisse neus ook frisse ideeën opdeed, wordt uitgenodigd om die ideeën voor Herentals te posten op gekoro.be. Met de verzamelde ideeën wil de GeKoro het beleid voeden met verbeelding: zich een alternatief kunnen voorstellen, is altijd de eerste stap naar een (nog) betere leefomgeving. Iedereen mag blijven plakken op en aan de digitale dromenmuur tot Pasen. Dan wordt de eerste oogst geëvalueerd.

Lees meer op gekoro.be.

GeKoro is de Herentalse denk- en doetank die voluit Gek op Ruimtelijke Ordening heet. Ze is de drijvende kracht achter onder meer de Critical Mass (maandelijkse optocht van fietsers die hun ‘plaats’ opeisen op de straat), de verdeling van Gevelbanken en recent nog de avond rond Ruimte en Energie.