Miek De Kepper nieuwe voorzitter AR-TUR

AR-TUR heeft een nieuwe voorzitter. Vanaf oktober 2018 gaat Miek De Kepper aan de slag als voorzitter van de Raad van Bestuur van het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen.

“Ik vind in AR-TUR een ambitieuze, kleine organisatie die inmiddels de pioniersfase heeft doorlopen,” zegt de nieuwe voorzitter. “De komende jaren lijken verdieping en verankering me erg belangrijk voor de verdere werking. Daar wil ik me, samen met het team van AR-TUR – Edith en Evelien, de Raad van Bestuur en onze partners graag voor inzetten. Daarbij focussen we op activiteiten in de hele regio Kempen en op een uitbreiding van de Algemene Vergadering met diverse profielen als ambassadeurs van onze organisatie.”

Loopbaan

Miek De Kepper was haar hele loopbaan betrokken bij het lokaal cultuurbeleid. Ze ging in 1981 als piepjonge directeur aan de slag in cultuurcentrum De Borre in Bierbeek. Tien jaar later was ze als stafmedewerker verantwoordelijk voor visieontwikkeling, onderzoek en publicaties bij de Federatie van Vlaamse Erkende Culturele Centra (FEVECC). Stafmedewerker cultuur, jeugd en sport bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) was de volgende stap. Bij de invoering van het decreet Lokaal Cultuurbeleid startte ze in 2002 als directeur van Cultuur Lokaal en vervolgens van LOCUS. Tijdens de laatste fase van haar loopbaan kreeg ze medio 2014 de kans om op die intense en boeiende periode terug te blikken en een stand van zaken op te maken. Miek De Kepper schreef haar inzichten en ervaringen neer in het boek Over Bach, cement en de postbode. 50 jaar lokaal cultuurbeleid.

Vertrek Jan Van Leuven

Miek volgt Jan Van Leuven op die zeven jaar lang voorzitter was. Onder zijn bevlogen voorzitterschap groeide AR-TUR van vrijwilligersorganisatie uit tot een professioneel architectuurcentrum in de Kempen. In deze periode realiseerde AR-TUR onder meer twee ambitieuze projecten met boek en tentoonstelling. Vlak na het aantreden van Jan als voorzitter was dat de Turnhoutse School in 2012. En afgelopen jaar volgde de Kempenatlas. AR-TUR is Jan zeer dankbaar voor zijn betrokkenheid en wijsheid.