Nominatie AR-TUR voor de Ultima publieksprijs 2023

AR-TUR is genomineerd voor de Ultima Publieksprijs die deel uitmaakt van de Vlaamse Cultuurprijzen. Je kan nog tot en met 5 april 2024 jouw stem uitbrengen!

De publieksprijs bekroont 'out of the box' personen, organisaties of events die eruit sprongen in 2023 in hun bijdragen aan de verbreding van de cultuur.

AR-TUR is bijzonder trots op de nominatie. 2023 was voor ons het jaar van het samen dorp maken. We organiseerden het Dorpsmakersfestival waarin we dorpsmakers vierden en de horizonten verkenden van een gesprekscultuur rond kwaliteitsvolle dorpse architectuur: met reus KaMille tijdens Stadstoeren in Turnhout, met de projecten van onze dorpsdramaturgen en met diverse gespreksvormen op de Dag van de Dorpsmakers. We startten een gloednieuw Kempenlab Regeneratieve Dorpse Architectuur. Ook werkten we verder met de Wijkmotor en de Dialoogtool Dorpse Architectuur en lanceerden een Dorpsmakersatelier waarin we de komende jaren een platform aanbieden voor iedereen die samen met ons betere dorpen wil maken.

De uiteindelijke winnaar van de publieksprijs wordt aan de hand van twee stemrondes gekozen:

  • Tussen 15 maart 2024 en 5 april 2024 kan je jouw stem uitbrengen op de genomineerden van de longlist. Zo wordt er een shortlist met 20 kandidaten gekozen.
  • Van 11 april 2024 tot en met 22 april 2024 kan je opnieuw jouw stem uitbrengen voor deze shortlist. De tellers worden tussen beide stemrondes op nul gezet.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de awardshow op 30 april 2024, live te volgen op Radio 1 en VRT MAX.

Stem jij ons naar de volgende ronde?

Vergeet niet om je stem te bevestigen via de mail die ja nadien ontvangt.
Je kan stemmen t.e.m. 5 april 2024.

Hartelijk dank voor jouw hulp!