Panelgesprek: De Hoge Rielen in ontwikkeling

Op zaterdag 9 februari opende Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, twee gerestaureerde gebouwen op De Hoge Rielen en gaf hij het startschot voor maar liefst vijf werven die gelijktijdig van start gaan: twee nieuwbouwprojecten en drie restauraties.

De architecten van de nieuwe projecten én de architecten die tot op heden werkten aan de architecturale invulling van het Masterplan (2004), gingen in een panelgesprek op zoek naar een verdere toekomstbestendige ontwikkeling van De Hoge Rielen.

“Het afgelopen decennium werkten talloze toparchitecten mee aan de ontwikkeling van De Hoge Rielen. Het is prachtig dat we hen op deze opening voor de eerste keer allemaal samenbrengen. Ik hoop dat we daar de kiem kunnen leggen voor de verdere bloei van De Hoge Rielen.” – directeur Bert Mellebeek

In opdracht van De Hoge Rielen verzorgde AR-TUR mee de programmering en gespreksleiding van het panelgesprek. Een verslag van het gesprek volgt binnenkort.

17u00
Ontvangst en welkom

Panelgesprek met Paolà Viganò (Studio Secchi Viganò), Erik Wieërs (Collectief Noord), Lieve Paulussen (AGO), David Driesen (dmvA), Oscar Rommens (import.export Architecture) en Edith Wouters (AR-TUR).

Reflectie door Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz

Wandeldiner

20u30
aansluitend Concert BRZZVLL
en mogelijkheid tot bezoek Winterwarm Festival (in samenwerking met Cultuurhuis de Warande)

Graag uw aanwezigheid bevestigen voor 25 januari 2019 via info@dehogerielen.be.