Reclaiming the suburb - presentatie autumn school UHasselt in de Hoge Rielen

Kunnen we bewoners ondersteunen om zichzelf te organiseren en met eigen projecten hun buurt te verbeteren? Dit najaar organiseert de Universiteit Hasselt de autumn school Reclaiming the Suburb. Op donderdag 17 oktober 2019 om 19.00 uur presenteren ze de resultaten in de Hoge Rielen. Je bent van harte welkom.

Het CAPA.CITY-team van de UHasselt organiseert een internationale workshopweek met promovendi en experts. Ze onderzoeken en bespreken hoe we bewoners kunnen ondersteunen om zichzelf te organiseren en eigen retrofit-projecten te starten om hun buurt in verkavelingswijken te verbeteren.

Op 17 oktober vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan een avondpresentatie waarin deelnemers de resultaten van de herfstschool presenteren. De onderzoekers presenteren hun voorstellen voor het verduurzamen van verkavelingswijken. Hoe kunnen bewoners zelf bijdragen aan het verbeteren van de toekomst van verkavelingswijken?

Verder kun je voorbeelden bekijken van de prototypingtechniek op schaal 1:1, ontwikkeld met het open-sourcesysteem OpenStructures door Thomas Lommée.