Voorstelling (dis)placed interventions bij je aan tafel

Elly Van Eeghem brengt haar lecture performance (Dis)placed interventions tot aan je keuken- of vergadertafel. In november 2019 was ze nog te gast bij AR-TUR en de Warande voor een groot publiek.

Elly Van Eeghem werkte als kunstenaar zes jaar lang rond de verbeelding van stads­ontwikkeling en de co-creatie van publieke ruimte. Ze deed onderzoek op straat, presenteerde documentaire voorstellingen in leegstaande panden, richtte lokale buurtateliers op en bouwde samen met bewoners aan publieke installaties. Het hele werkproces kreeg neerslag in haar boek (Dis)placed interventions: Making public space in urban landscapes (2019).

In een intieme solovoorstelling brengt Elly het boek tot leven: ze vertelt over de trage start van elk participatief project, over de vele verrassingen onderweg en over wat achterblijft wanneer het werk schijnbaar afgelopen is.

De voorstelling is bedoeld voor een klein publiek: maximum 10 mensen die samen met Elly rondom tafel zitten. Van studenten en professionals in stedenbouw, kunst of buurtwerk tot geïnteresseerden in inspirerende vormen van samenwerking.

Met weinig middelen tovert Elly het klaslokaal, de vergaderzaal of huiskamer om tot een plek die groter blijkt dan we dachten.

(Dis)placed interventions

 • Kostprijs: € 350 + reis (openbaar vervoer vanuit Gent)
  2de voorstelling zelfde dag mogelijk (€ 175)

 • Tijd: vanaf september 2020
  Op vraag (voormiddag / namiddag / avond)
  Duur 90 min (+ nagesprek)

 • Publiek: Max 10 toeschouwers, 16+

 • Technisch: Opbouw 30 min, geen technici vereist
  Aanpasbaar aan verschillende ruimtes, 1 grote tafel + 11 stoelen aanwezig, 1 kleine tafel + koffie/thee en servies

 • Meer informatie en boeken: ellyvaneeghem@gmail.com
  www.ellyvaneeghem.be

concept & creatie: Elly Van Eeghem
muziek: Benne Dousselaere
feedback: Matthias Velle
productie: Macadam VZW
coproductie: Kunstencentrum Vooruit & KASK School of Arts Gent
met steun van: de Vlaamse Overheid en Stad Gent