Internationale lezing en workshop | Michael Pawlyn op 23 september

AR-TUR nodigt op 23 september 2024 in het kader van het Kempenlab Dorpse Regeneratieve Architectuur de Londense architect Michael Pawlyn uit voor een lezing 'Sustainable to regenerative' en panelgesprek in de Tuinzaal in de Warande. In het Kempenlab gaan we op zoek naar hoe we natuur, architectuur, mensen en processen op zo’n manier kunnen verbinden dat architectuur meer nog dan duurzaam, echt herstellend, zorgzaam en regeneratief kan worden. Met deze lezing bieden we een podium aan een belangrijke pionier in het regeneratieve denken en ontwerpen.

Lezing 'Sustainable to regenerative' met aansluitend panelgesprek

Michael Pawlyn richtte in 2007 zijn studio Exploration Architecture op. Zijn werk focust op regeneratieve ontwerpbenaderingen die verder gaan dan conventioneel duurzaam ontwerp. Terwijl duurzaamheid maar al te vaak alleen maar het verzachten van de negatieve gevolgen inhoudt, impliceert regeneratief ontwerp een veel positievere benadering. De diverse maatschappelijke uitdagingen dwingen ons om manieren te vinden om de ecosystemen te herstellen en veerkrachtige gemeenschappen te bouwen. Binnen regeneratief ontwerp maken ze gebruik van twee belangrijke, op de natuur geïnspireerde benaderingen: ‘biomimicry’ en ‘biofilie’.

Tijdens deze lezing licht Michael al deze principes toe. We sluiten de avond af met een panelgesprek, een signeersessie van het boek Flourish dat Michael samen met Sarah Ichioka schreef, en een netwerkmoment.

Let op! De lezing en het panelgesprek zijn in het Engels.

Foto: Kelly Hill

Workshop 'Good Ancestor' met Michael Pawlyn

Bovendien kan je op 23 september in de namiddag ook deelnemen aan een workshop 'Good Ancestor' gegeven door Michael Pawlyn over hoe we goede voorouders kunnen zijn voor de generaties na ons.

In de workshop gaan we op zoek naar hoe we goede voorouders voor de generaties na ons kunnen zijn. Aan de hand van een techniek ontwikkeld door 'The Long Time Project' gebaseerd op het werk van Joanna Macey leren we intergenerationele denkpatronen ontwikkelen, verhogen we ons ambitieniveau en maken we kennis met de belangrijkste concepten van regeneratief denken.

Let op! De workshop is in het Engels.

Foto: Cecilie Bannow

Praktisch

Wanneer
Workshop | maandag 23 september vanaf 15u30
Lezing en panelgesprek | maandag 23 september vanaf 19u30

Waar
Workshop | de Tuinzaal in de Warande
Lezing en panelgesprek | de Tuinzaal in de Warande

Warandestraat 42 – 2300 Turnhout

Programma workshop
15u30 – 16u00: ontvangst
16u00 – 18u00: workshop door Michael Pawlyn

Programma lezing en panelgesprek
19u30 – 20u00: ontvangst
20u00 – 20u45: lezing door Michael Pawlyn
20u45 – 21u30: panelgesprek
21u30 – 23u00: netwerkmoment

Prijs
Workshop | deelname is gratis, wel in te schrijven
Lezing en panelgesprek | standaardtarief aan 12 euro, -26 tarief aan 10 euro en via de UITpas aan 2 euro

Bestel jouw ticket voor de lezing en het panelgesprek hier.
Schrijf je hier in voor de workshop.