Welkom bij het Loket voor het Symbioceen van 25 juni tot en met 27 juni

Dorpsdramaturg Maxime Vancoillie slaat op 25, 26 en 27 juni samen met Sarah Martens een kamp op voor het Symbioceen in de schapenstal op het Schupleer in Vorselaar. In het project Kalenderkringen vertrok Maxime van de vraag hoe een kalender, zoals de boerenalmanak dat vroeger deed, een rol kan spelen in de verbinding tussen bewoners en hun omgeving.

Vandaag zitten we in een tijdperk waarin de mens een aanzienlijke impact maakt op de geologie en het ecosysteem van de aarde; het Antropoceen. Hoe kunnen we toewerken naar en bijdragen aan het Symbioceen, als een nieuw tijdperk waarin mensen een balans creëren met natuur en technologie?

Het maken van een kalender vanuit waarneming (tijd), deze afbakenen als een kringgreppel (in ruimte) en komen tot kringrituelen (handelingen) stootte op deze verandering van tijdperk. Het is niet meer zo eenvoudig om een kalender te maken, de plaats voor een kringgreppel te bepalen en de handelingen te kiezen. Tijdens deze drie dagen, dicht na Litha of midzomer op 21 juni, die de zon op het hoogste punt markeert, gaan we hier verder op in.

Wees welkom om mee tijd en ruimte te maken, en om samen te zoeken hoe we ons denken en doen kunnen aanpassen aan het Symbioceen, een tijd van samenwerking tussen mens, natuur en techniek. We gaan waarnemen, verzamelen, en samen inzichten weven en vertalen.

Heb je interesse om hieraan mee te werken?
Neem dan contact op via: sarah.martens@luca-arts.be (0479 93 54 22) of maxime_vancoillie@hotmail.com (0498 54 92 34)

Een meer gedetailleerd programma met open momenten volgt via de website van AR-TUR.