How to start a movement zoekt 40 gezinnen in of rond Turnhout

STORMOPKOMST, AR-TUR en kunstenaar Merel Smitt zoeken 40 gezinnen voor het verrassende en coronaproof brievenproject How to start a movement.Vormen jullie een gezin? Wonen jullie in Turnhout of de Kempen? Genieten jullie van onbekende avonturen? Vind je de reis belangrijker dan de bestemming? Speel je liever met de regels dan ze braaf te volgen? Meld je dan voor 26 maart aan voor How to start a movement!

Wat is het?

How to start a movement is een drie weken durend brievenproject van kunstenaar Merel Smitt (1987). STORMOPKOMST presenteert samen met AR-TUR de derde editie, ontwikkeld op maat van gezinnen.

Drie weken lang ontvangt jullie gezin elke dag een verrassende brief. In de enveloppe zitten instructies, materialen en berichten om te bekijken, te volgen of uit te voeren.

Jouw gezin wordt deel van een beweging, een movement. Het doel? Op een andere manier naar het dagelijkse leven kijken. Gedurende deze drie weken onderzoeken jullie de dynamiek van de plek waar je woont: hoe gebruiken mensen de publieke ruimte? Welke regels gelden er? Wat gebeurt er als jullie de route van iemand anders meelopen?

De tijd die je eraan besteedt, varieert elke dag van tien minuten tot een uur. Op sommige dagen wordt er gewoon gekeken, gelezen of nagedacht, op andere dagen krijgt je gezin een missie om uit te voeren. De missies passen altijd in het dagelijkse leven, op weg naar school, de supermarkt of tijdens een dagelijkse wandeling. Mét respect voor de regels van een 1,5 meter-samenleving.

Hoe pakken jullie dat aan?

Iedere dag neem je samen de tijd om de envelop te openen en de inhoud te bespreken. Je krijgt tips om het naar jullie eigen hand te zetten. De opdrachten zijn voor iedereen uitvoerbaar. Soms is er een alternatieve opdracht voor de jongste deelnemers. Je voert een deel alleen uit en een deel samen.

Op www.howtostartamovement.nl kun je de FAQ lezen die antwoord geeft op vragen die mensen stellen voordat ze meedoen met de movement.

Wanneer?

Start: dinsdag 30 maart 2021
Einde: vrijdag 16 april 2021

Je kiest elke dag zelf een moment waarop je aan de slag gaat.

Jullie deelname eindigt met een slotmoment waar alle deelnemers samenkomen. Deze workshop van een halve dag gaat door op zaterdag 17 of zondag 18 april 2021, in de Warande of online. Dat laten we weten bij de start van het project.

Schrijf jullie in

Gaan jullie de uitdaging aan om deel uit te maken van de movement? Ga dan naar de officiële uitnodiging via deze link en meld je aan vóór vrijdag 26 maart. Het aantal gezinnen dat kan deelnemen is beperkt, dus wees er snel bij.

Deelnemen aan how to start a movement is gratis.

Opgelet, je kan enkel aan het project deelnemen als je in Turnhout of omgeving woont (de Kempen) en gedurende het hele project beschikbaar bent om de post te openen. Je deelname is pas definitief nadat je een bevestiging hebt ontvangen.

Een project van Merel Smitt gepresenteerd door STORMOPOPKOMST in samenwerking met AR-TUR. Speciale dank aan de vrijwilligers van de Warande. Dit project komt tot stand mede dankzij het herstelfonds voor de vrijetijdssector van Stad Turnhout. Hiermee ondersteunt het stadsbestuur Turnhoutse verenigingen en organisaties financieel om in coronatijden een nieuwe dynamiek te creëren in de stad.