Pastorie met tuin in Oosthoven

Architectuur in de Kijker

AR-TUR zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Telkens op woensdagnamiddag kan je van 14u tot 15u deelnemen aan een rondleiding waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven over het project. Op 8 maart gaan we van start met een bezoek aan de pastorie in Oosthoven die verbouwd werd tot landschapshuis en publieke dorpstuin.

Foto: Dennis De Smet

De 100-jarige pastorie was aan vernieuwing en renovatie toe. Het gebouw en bijhorende tuin werden omgevormd tot kantoorruimte en publieke functies met aandacht voor het erfgoedkarakter. Zowel het huis als de tuin worden vandaag opengesteld voor bezoekers, omwonenden, scholen en verenigingen. Dit meervoudige gebruik zorgt voor een levendige sfeer zowel overdag, ’s avonds als in het weekend.


Bas Van der Veken van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete leidt je samen met Lien Moens van ontwerpbureau BUROBILL rond in dit unieke project. Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete was samen met Bosgroep Kempen Noord opdrachtgever voor de verbouwing. Ze zijn momenteel beiden met hun kantoor gevestigd in de pastorie en ontvangen je graag op 8 maart om een kijkje te komen nemen. Kom de mix van zowel oude als nieuwe materialen en stijlen ontdekken in het open landschapshuis dat mensen en organisaties samenbrengt rond thema’s als landschap, natuur, bos, stilte, erfgoed, trage wegen, toerisme, streekproducten en meer.

Praktische info

Foto: Dennis De Smet

Wanneer
woensdag 8 maart 2023
14u-15u

Waar
verzamelen ter plaatse: Polderstraat 33, Oud-Turnhout
(kom op tijd, de rondleiding start stipt om 14u!)

Bereikbaarheid
bus 450 brengt je van het station van Turnhout naar de Polderstraat in Oud-Turnhout

Prijs
€8

Tickets
tickets zijn hier te koop