Bezoek | Crematorium Statie Stuifduin in Lommel op 20 maart

Architectuur in de Kijker

AR-TUR zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Telkens op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan een rondleiding waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven over het project. Op 20 maart kan je deelnemen aan het eerste bezoek van 2024 uit de reeks. Je bezoekt in Lommel het crematorium Statie Stuifduin dat gelegen is langs de stedelijke begraafplaats.

Foto: Stijn Bollaert

Het ontwerp vertrekt van het uitgangspunt dat het crematorium en de begraafplaats als één locatie moeten worden beschouwd. Het gebouw ligt als een ruïne in het duinenlandschap van Lommel en biedt een prachtige plek voor een laatste groet. Het ontwerp bestaat uit drie hoofdvolumes – het crematoriumgebouw, het ceremoniegebouw en het horecagebouw – die rond een centrale buitenruimte liggen. Het is een plek voor rust en bezinning.

Luc Vanmuysen – architect en stichtend vennoot bij a2o architecten - geeft samen met Tom Wustenberghs – algemeen directeur van Pontes – tekst en uitleg over het ontwerp van het transparante gebouw dat verweven is met het omringende landschap. Sluit woensdag 20 maart mee aan voor een rondleiding in dit unieke project waar de natuur een centrale plaats krijgt.

Praktische info

Foto: Stijn Bollaert

Wanneer
woensdag 20 maart 2024
14u tot 15u

Waar
verzamelen ter plaatse op de parking (aan de parkeerplaatsen met laadpalen): Vonderdreef 10, Lommel
(kom op tijd, de rondleiding start stipt om 14u!)

Bereikbaarheid
trein/fiets: 10 minuten fietsen vanaf station van Lommel
(Blue-bikes beschikbaar aan station)

Prijs
€8

Tickets

tickets zijn hier te koop.