FIlmpremière De Rijksbouwmeester

TIAFF (Tilburg Architectuur Film festival) vertoont op 17 september de première van de documentaire De Rijksbouwmeester over Floris Alkemade die dit najaar afscheid neemt als Nederlands bouwmeester. Je kunt de film en een voorgesprek volgen via een livestream en op locatie in Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven.

Include/Exclude

De stad is hot, overal ter wereld verhuizen mensen massaal naar steden en plots was daar een hardnekkig virus dat het stedelijk leven tot stilstand bracht. Het succes van de stad is gebaseerd op nabijheid van en interactie tussen mensen. En precies het omgekeerde is nodig om het virus te bestrijden. Ineens zijn de meest publieke plekken een bedreiging voor de volksgezondheid en veiligheid.

In zijn periode als Rijksbouwmeester stelde Floris Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. Filmmaker André de Laat maakte de afgelopen vijf jaar een portret van de Rijksbouwmeester. Zijn film gaat op 17 september tijdens de TIAFF Live(stream) in première. Voorafgaand aan de première vindt een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS), onder leiding van Saskia van Stein.

Samenwerking architectuurorganisaties over de grens

AR-TUR bouwt samen met andere architectuurorganisaties in Noord-Brabant en de Vlaamse Kempen aan een grensoverschrijdend architectuurnetwerk. De Brabantse architectuurcentra BLASt (Breda), ACE (Eindhoven), BAi (Den Bosch), het architectuurfilmfestival TIAFF en AR-TUR starten hiermee een intensieve samenwerking. We willen kennisuitwisseling over de grens aanjagen en een positieve impact creëren op ruimtelijke kwaliteit buiten de steden.

Praktisch

Donderdag 17 september 2020
19u30 – 20u45 Panelgesprek Floris Alkemade en Elma Van Boxel
20u45 – 21u45 Film De Rijksbouwmeester (première)

Tickets: 8 euro

Reserveer je ticket: