Goedkeuringsproces Kempenpact2030 opgestart

Meer dan 100 Kempense partners gingen in gesprek om ambities voor de regio te gieten in een stevig plan: het Kempenpact2030. Het resultaat zijn inmiddels 10 strategische projectlijnen. Bij de projectlijn over een kwalitatieve woon- en leefomgeving is AR-TUR een samenwerkingspartner.

De komende maanden worden alle leden van de Algemene Vergadering van Streekplatform Kempen uitgenodigd om dit toekomstplan goed te keuren. Dit betekent onder andere dat aan meer dan 50 Kempense lokale besturen en organisaties gevraagd wordt om het Kempenpact2030 mee te onderschrijven.

KRAK – Kempense ruimte en architectuur kwaliteitskatalysator

Het doel van deze projectlijn is om een samenwerkingsmodel met partners en experten uit te bouwen om de ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid van de Kempense dorpen en steden te versterken. Dit met behoud van identiteit: samenwerken, agenderen, inspireren, experimenteren, implementeren in lokaal beleid, reflecteren, steeds weer terugkoppelen.

Een van de acties in dit project is het Netwerk Ruimte Kempen, waarin IOK, Provincie Antwerpen, RURANT, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (incl. erfgoedcellen), en AR-TUR starten een intensief samenwerkingsverband.

Lees meer over dit project.

Infosessie Kempenpact2030

Het Streekplatform Kempen organiseert op 9 december een online infosessie. Tijdens deze infosessie kom je alles te weten over het Kempenpact2030 en haar tien hefboomprojecten. Bovendien krijg je de kans om in twee keuzesessies dieper in te gaan op de mogelijkheden voor jouw gemeente of organisatie om met dit toekomstplan aan de slag te gaan.

lees meer en schrijf je invoor de infosessie.