Livestream MOMENTUM DIALOOG #01

Collectief wonen en erfgoed

Onlangs lanceerde het agentschap Onroerend Erfgoed ‘Collectief Wonen’, het eerste nummer in de reeks Momentum, Tijdschrift voor Erfgoed en Maatschappij, in samenwerking met uitgeverij Public Space. Ook AR-TUR leverde een bijdrage aan dit eerste nummer. Op woensdag 10 november vindt MOMENTUM DIALOOG #01 plaats dat je kan volgen via livestream.

Het eerste nummer van Momentum voert een pleidooi voor collectiever wonen als antwoord op de grote ruimtelijke vraagstukken op het vlak van klimaat, samenleven, ecologie en circulariteit. Erfgoed speelt hierin een dubbele rol. Herbestemming en hergebruik winnen aan belang in de architectuur. Dat schept kansen, zowel voor het erfgoed, dat gekoesterd blijft en bewaard voor de toekomst, als voor het wonen. Daarnaast is de rijke traditie van collectief wonen in Vlaanderen een onuitputtelijke bron van kennis opgebouwd door de generaties voor ons.

Op 10 november om 20u gaan Sonja Vanblaere (administrateur-generaal Onroerend Erfgoed), Erik Wieërs (Vlaams Bouwmeester) en prof. dr. Dirk De Wachter met elkaar in dialoog over wonen, erfgoed en collectiviteit. Het gesprek wordt gemodereerd door Gudrun De Geyter (VRT Radio/Klara) en via livestream uitgezonden vanuit het Atelier Bouwmeester. Je kan Momentum Dialoog #01 volgen via volgende Facebooklink. Het einde is voorzien om 21u15.