Bezoek | Paardenkliniek Equinox in Kasterlee op 19 juni

Architectuur in de Kijker

AR-TUR zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Telkens op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan een rondleiding waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven over het project. Op 19 juni kan je deelnemen aan een nieuw projectbezoek uit de reeks. Je bezoekt paardenkliniek Equinox dat gelegen is in het weidse landbouwlandschap van Kasterlee.

Het ontwerp van Osar architects vertrekt van een duidelijke oriëntatie voor zowel de artsen als de paardeneigenaars. Zo worden loopafstanden geminimaliseerd en is het voor de eigenaars meteen duidelijk waar ze terecht kunnen met hun paard. Alles werd zowel compact als logisch opgebouwd en iedere ruimte werd prikkelarm ingericht. In de operatiekamer zorgt een insnijding in het zadeldak voor een zenitale lichtinval. Naast alle gespecialiseerde voorzieningen van de kliniek zoals onder andere een klinisch labo, onderzoeksruimten, een sterilisatieruimte en recoveryboxen vind je op de bovenverdieping ook een meekijkruimte met een inkijk in het operatiekwartier.

Els Kuypers – architect bij Osar – geeft samen met Tuur Vangroenweghe – dierenarts bij Equinox – tekst en uitleg over het ontwerp van de paardenkliniek waar niet alleen de zorg van de dieren maar ook het opvangen en geruststellen van de eigenaars centraal staan. Sluit woensdag 19 juni mee aan voor een rondleiding in dit unieke project.

Foto's: osar architects

Praktische info

Wanneer
woensdag 19 juni 2024
14u-15u

Waar
verzamelen ter plaatse: Vekemans 10, Kasterlee
(kom op tijd, de rondleiding start stipt om 14u)

Bereikbaarheid
Bus 33 (richting Herentals Station) en bus 490 (richting Geel Sociaal Huis) brengen je van het station van Turnhout naar halte Klein Rees in Kasterlee.
Van daaruit stap je nog 350 meter naar Vekemans 10.

Prijs
€8

Tickets
tickets zijn hier te koop.