Bestel publicatie / dialoogtool / werksessie / expo

Publicatie

Het boek Toolbox Dorpse Architectuur toont diverse dorpse figuren voor meervoudig wonen. Denk aan het alledaagse rijhuis, de kwaliteitsvolle variant van de jumbofermette, erfwonen of het buurschap. Daarnaast inventariseren we dorpse tactieken om kwaliteitsvolle dorpsarchitectuur te realiseren, vaak op het snijvlak van architectuur en stedenbouw. Denk aan doorzichten, doorsteken, haagjes en open hoeken, maar ook de omgang met erfgoed. Ten slotte toont het boek de ontstaansverhalen van negen inspirerende dorpsprojecten. De Toolbox is een uitnodiging om zelf aan de slag te gaan, om het gesprek aan te knopen over wat nu precies goede dorpse architectuur is en om de ontwerpconcepten uit te testen op het terrein.


BESTEL JOUW EXEMPLAAR

Je kan het boek aankopen voor €29,50 (excl. €5 verzendingskosten) via het bestelformulier van de Warande. Bij aankoop vanaf 10 exemplaren, krijg je 10% korting. Bestel dan je boeken via tickets@warande.be.

Dialoogtool

Om gesprekken over dorpse architectuurkwaliteit te vergemakkelijken, ontwikkelde AR-TUR een dialoogtool in de vorm van een kaartspel waarin de verschillende dorpse figuren en tactieken aan bod komen.


BESTEL JOUW EXEMPLAAR

Je kan de dialoogtool aankopen voor €10 (excl. €2,5 verzendingskosten) door een mailtje te sturen naar info@ar-tur.be met titel 'aankoop dialoogtool ' en vermelding van volgende gegevens:

  • naam
  • voornaam
  • bedrijfsnaam (optioneel)
  • adres (waar het kaartspel naar verstuurd mag worden)
    • straat + nummer
    • postcode + plaats
  • BTW-nummer (optioneel)

Expo en werksessie

Vanaf 2022 trekt AR-TUR de dorpen in. Met de Toolbox-on-Tour biedt AR-TUR een presentatie met werksessie aan, al dan niet in combinatie met een reizende expo. De Toolbox-on-Tour creëert een werk- en leerruimte waarin het gesprek kan worden opgestart tussen verschillende stakeholders zoals projectontwikkelaars, lokale ontwerpers, grondeigenaars en beleidsmakers om over de tactieken te praten en de aangereikte woordenschat in praktijk te toetsen.

De rondreizende expo licht een aantal voorbeeldprojecten toe en maakt de dorpse figuren en tactieken tastbaar. De installatie is zo opgevat dat ze gemakkelijk voor één of enkele dagen kan worden opgesteld.BO
EK EEN WERKSESSIE (MET REIZENDE EXPO)

Het volledige aanbod vind je in onze brochure Toolbox-on-Tour.
Contacteer info@ar-tur.be voor meer informatie en prijzen.


De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.