Toolbox-on-Tour Druivenstreek van 30.10.2023 tot en met 12.11.2023

In oktober 2021 stelde AR-TUR de Toolbox Dorpse Architectuur voor. Sinds 2022 trekken we de dorpen in en gaan we on tour met de reizende expo en de Dialoogtool Dorpse Architectuur. Na de Kempen bezochten we ook andere gemeentes in Vlaanderen. In het najaar trekt de Toolbox Dorpse Architectuur naar 14 gemeentes in Vlaams-Brabant met de reizende expo en daaraan gekoppelde dialoogtafels.

De 5 gemeentes van de Druivenstreek - Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Huldenberg en Oud-Heverlee - nodigen je uit om een bezoek te brengen aan de expo in de woonzorgzone De Kouter in Blanden (Oud-Heverlee). De expo loopt van maandag 30 oktober tot en met zondag 12 november 2023. Donderdag 9 november 2023 kan je deelnemen aan de dialoogtafel van 14u tot 17u in het gemeentehuis van Oud-Heverlee.

De expo Toolbox Dorpse Architectuur neemt je mee langs een uitgebreide reeks aan voorbeelden van dorpse figuren en tactieken. Bovendien biedt ze een inkijk in voorbeelden van projectverhalen en tracht ze te verbeelden hoe collectief wonen in dorpen beter kan. Zeker een bezoek waard!

foto's: provincie Vlaams-Brabant
 • WAAR
  expo: Grand Café van woonzorgzone De Kouter - Kouterstraat 20, 3052 Blanden (Oud-Heverlee)

  dialoogtafel: gemeentehuis Oud-Heverlee - Gemeentestraat 2, 3054 Oud-Heverlee - vergaderzalen Meerdael en Arenberg

 • WANNEER
  expo van 30 oktober tot en met 12 november 2023.

  dialoogtafel op 9 november van 14u00 tot 17u00

 • vrije toegang tot de expo Toolbox Dorpse Architectuur

 • meer info en inschrijven vind je hier
De reizende expo Toolbox Dorpse Architectuur die in het najaar van 2023 door de provincie Vlaams-Brabant trekt, wordt mogelijk gemaakt door de provincie Vlaams-Brabant en is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met het departement Architectuur van de KU Leuven. Het project werd ondersteund door de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering vanuit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.