Toolbox-on-Tour in Waasmunster

In oktober 2021 stelde AR-TUR de Toolbox Dorpse Architectuur voor. Sinds 2022 trekken we de dorpen in en gaan we on tour met de reizende expo en de Dialoogtool Dorpse Architectuur. We startten in de Kempen maar hielden inmiddels ook halt in andere gemeentes in Vlaanderen zoals Brugge, Assenede, Dilbeek en sinds deze week ook in Waasmunster.

Je kan de expo in Waasmunster een bezoekje brengen tussen 3 en 9 maart. De tentoonstelling staat opgesteld in de wandelgangen van vrijetijdscentrum De Meermin. De expo Toolbox Dorpse Architectuur toont met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Op dinsdag 7 maart nodigt Interwaas je bovendien uit om deel te nemen aan onze werksessie Toolbox Dorpse Architectuur die dieper ingaat op belangrijke uitdagingen in het Waasland. Aan de hand van een concrete projectsite in de regio, gaan we aan de slag met de Dialoogtool Dorpse Architectuur. Van harte welkom om deel te nemen.

Praktisch

 • WAAR
  De Meermin - Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster
 • WANNEER
  • vrijdag 3 tot donderdag 9 maart 2023:
   vrije toegang tot de expo Toolbox Dorpse Architectuur
  • dinsdag 7 maart 2023 van 14u-17u:
   werksessie Toolbox Dorpse Architectuur
   deelname is gratis maar inschrijving is verplicht via de inschrijflink
Toolbox-on-Tour in Waasmunster
De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.