Toolbox-on-Tour | Te koop: Achterland van 24 mei tot en met 8 juni

In oktober 2021 stelde AR-TUR de Toolbox Dorpse Architectuur voor. Sinds 2022 trekken we de dorpen in en gaan we on tour met de reizende expo en de Dialoogtool Dorpse Architectuur. Na de Kempen bezochten we ook andere provincies in Vlaanderen. Dorpsmaker Amber Vermaete, van Achterland Collectief, brengt met Te Koop: Achterland de expo Toolbox Dorpse Architectuur terug naar West-Vlaanderen.

We moeten dichter bij elkaar in de bebouwde kernen wonen om meer open ruimte te bewaren, dat heet ‘kernverdichting’. Maar de daarmee gepaarde ‘appartementisering’ houdt vaak geen rekening met de dorpse context. Vorig jaar zorgde de aankondiging van Amber Vermaete over het nieuwbouwproject Castle Residence op Vichteplaats voor ophef in Anzegem en ver daarbuiten. De actie legde de pijnpunten van de huidige kernverdichting bloot. Te Koop: Achterland is een vervolg op Castle Residence en bestaat uit een lezing, gesprek en expo.

Van vrijdag 24 mei tot zaterdag 8 juni kan je een bezoek brengen aan de expo Toolbox Dorpse Architectuur in Vichte. Daarenboven kan je op maandag 27 mei de lezing en het gesprek bijwonen. Amber Vermaete nodigt die avond vier experten uit het veld uit om hun kennis te delen over hoe we op een kwalitatieve manier dense projecten in de dorpen kunnen aanpakken. Nadien gaat ze in gesprek met de Anzegemse partijen om te kijken hoe Anzegem hier ook kan van leren.

  • WAAR
    Expo | Café Den Hert - Vichteplaats 52, 8570 Vichte
  • WANNEER
    Expo | van vrijdag 24 mei 2024 tot en met zaterdag 8 juni 2024
  • vrije toegang tot de expo Toolbox Dorpse Architectuur