AR-TUR wil vrouwelijke gaten in Wikipedia opvullen - artikel Citta Kempen

“Vrouwen stappen sneller uit het vak dan mannen. Maar ze worden ook actief uit de geschiedenis geschreven.” Evelien Pieters, zakelijk leider van AR-TUR, werd geïnterviewd over het project Wiki Women Design voor Citta Kempen, het magazine van de Gazet van Antwerpen op 18 april 2021. AR-TUR werkt in dit project samen met Erfgoed Noorderkempen, Erfgoeddienst k.ERF, Kempens Karakter, IOED Berg en Nete, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en cultuurhuis de Warande.

“Het Vlaams Architectuurinstituut wil creatieve, inspirerende vrouwen die hun stempel op de omgeving drukken uit de schaduw halen. Met het toevoegen van artikelen op de online encyclopedie Wikipedia wil het de achterstand inhalen. In de Kempen neemt AR-TUR het voortouw in de zoektocht naar vrouwelijke rolmodellen, zoals textielontwerpster Anita Evenepoel.” Ook zij komt uitgebreid aan het woord in het artikel. Lees het hieronder.

*De schrijfsessie is verschoven naar maandag 21 juni. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Mail ons op info@ar-tur.be.