Artikel over Wiki Women Design in special Mevrouw de Architect

Bureau Europa en cultureel maandblad Zuiderlicht presenteren de architectuurspecial Mevrouw de Architect. Tien vrouwelijke architecten komen aan het woord, over hun opvattingen over het vak, hun ervaringen en hun positie. De tien gastauteurs spraken eerder al in de lezingenreeks Mevr. de Architect die afgelopen voorjaar bij Bureau Europa gepresenteerd werd. Evelien Pieters van AR-TUR is een van de gastauteurs.

De bijdrage is een korte versie van de lezing die Evelien gaf over vrouwen in de architectuur in België en het project Wiki Women Design. Een project van het Vlaams Architectuurinstituut waar we met AR-TUR en partnerorganisaties ook in de Kempen rond werken, om vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de ontworpen omgeving uit de schaduw te halen. De lezing, samen met alle andere in de reeks, zijn nog steeds online te bekijken.

De architectuurspecial verscheen bij Zuiderlucht, editie 8-9 augustus-september 2021, en is gratis te verkrijgen bij culturele instellingen in Vlaanderen en in Nederland (Noord-Brabant en Limburg). Je kunt de architectuurspecial ook digitaal doorbladeren op de website van Bureau Europa.