Boek: Kempenatlas - Koop hier jouw exemplaar

Van terra incognita tot hotspot. De Kempen in kaart gebracht.

De Kempenatlas brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. Twaalf thematische kaarten geven een inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Meer dan 200 foto’s van archetypische plekken tonen de Kempen in al hun facetten. De Kempenatlas is hét referentiewerk en een inspiratiebron voor iedereen die mee de schouders wil zetten onder een duurzame toekomst voor de regio.

Foto's: Pieter de Ruijter

Over het boek

De voorbije eeuwen duidden cartografen de Kempen systematisch aan als een onbestemde leegte of een niemandsland. Pas in het begin van de 19de eeuw kwam daar verandering in. De Kempen werden gekoloniseerd. Er was overvloedig ruimte beschikbaar voor zware industrie, grote infrastructuurwerken en gedurfde experimenten. De Kempen waren een laboratorium waar vernieuwende inzichten in landbouw, armenzorg of mobiliteit voor het eerst werden uitgetest. Die bijzondere geschiedenis heeft de Kempen gemaakt tot wat ze vandaag zijn. Ook in de toekomst kunnen de Kempen een voortrekkersrol blijven spelen op het vlak van klimaat en welzijn, energie en wonen, natuur en recreatie.

De Kempenatlas brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. Als boek en tentoonstelling. Twaalf thematische kaarten geven een inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Vele foto’s en archiefbeelden van archetypische plekken tonen de Kempen in al hun facetten. Het werk van kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Sofie Van der Linden en Filip Dujardin toont verborgen zaken zoals vergeten handelsroutes, persoonlijke geschiedenissen en mentale ruimtes.

Koop het boek

Het boek kan je via het bestelformulier van de Warande aankopen.
De Warande is één van de partners van AR-TUR en volgt de verkoop verder op.

Wanneer je het boek aankoopt, heb je keuze uit volgende twee mogelijkheden:

  • Het boek ophalen aan de ticketbalie van de Warande
    De ticketbalie is geopend van maandag t.e.m. vrijdag, telkens van 9u tot 17u.
    Adres: Warandestraat 42, 2300 Turnhout
  • Het boek laten toekomen bij je thuis per post.
    Je kan er ook voor kiezen om het boek naar jouw thuisadres te laten opsturen.
    In dit geval betaal je bijkomend 10 euro verzendingskosten (voor verzendingen binnen België). Verzendingen buiten België zijn helaas niet mogelijk. Daarvoor verwijzen we u naar uw plaatselijke boekhandel.

Prijs: 40 euro
Verzendkosten België:
10 euro
Formaat:
27 × 37 cm
Pagina’s:
240
Afwerking:
hardcover
ISBN: 9789491789168
Uitgever:
Public Space

Redactieteam: Maarten Van Acker, Edith Wouters, Evelien Pieters, Bas Van der Veken en Joeri De Bruyn.
Cartografie:
MUST stedenbouw
Fotografie: Filip Dujardin

De Kempenatlas is een boek en tentoonstelling op initiatief van AR-TUR in samenwerking met de Warande, Universiteit Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, uitgeverij Public Space, de cartografen van MUST, auteur Leen Huet en meer dan dertig lokale en academische experten. Verder wordt het project ondersteund door de Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen, Erfgoedcel Noorderkempen en Erfgoedcel k.ERF.