Dorpsverkenning in Meer - fotoverslag

Donderdag 29 september 2022 verkenden we de dorpse context van Meer via een dorpswandeling, een lezing door Jeffrey Bolhuis van Free Market, een presentatie door Edith Wouters over de Toolbox Dorpse Architectuur en een bijhorende werksessie. Bekijk het fotoverslag van een interessante en leerrijke namiddag.

Foto's: Bart Van der Moeren

Eind september trokken we met de Toolbox-on-Tour naar Meer, een deelgemeente van de stad Hoogstraten. We nodigden daarbij ook het Iers-Nederlands collectief Free Market uit. Jeffrey Bolhuis van Free Market gaf ons een presentatie over hun onderzoekstraject rond publieke ruimte in Ierse marktstadjes dat zij eerder voorstelden op de Architectuurbiƫnnale van Venetiƫ in 2018. Na een presentatie van de Toolbox Dorpse Architectuur door Edith Wouters, gingen de deelnemers aan de slag met de dialoogtool. We werkten o.a. op een projectsite die we eerder die dag bezochten tijdens een dorpswandeling in Meer. We verkenden de dorpskern en bezochten o.a. de vernieuwde kloostersite en het collectieve woonproject op de vroegere brouwerijsite. We sloten de namiddag af met een gezamenlijke reflectie en later op de avond konden de deelnemers ook aansluiten aan het netwerkmoment van AR-TUR.

Gerd van Zundert van AIDarchitecten geeft toelichting bij het collectieve woonproject op de vroegere brouwerijsite
Lies Aernouts van Stad Hoogstraten geeft toelichting bij een recent verdichtingsproject in het dorp
Victoriaplein
Melkerijsite
Kloostersite
Edith Wouters geeft toelichting bij de Toolbox Dorpse Architectuur
Jeffrey Bolhuis van Free Market
Werksessie Toolbox Dorpse Architectuur op twee projectsites in Meer
Werksessie Toolbox Dorpse Architectuur op twee projectsites in Meer
Gezamenlijke reflectie
De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.