Inschrijvingen: Studiedag Zorgzame Mobiliteit in een rurale context

woensdag 12 oktober 2022

Op woensdag 12 oktober organiseert AR-TUR een studienamiddag over Zorgzame Mobiliteit in een rurale context. We confronteren de inzichten die we tijdens het traject opdeden in Bevel met andere inzichten en praktijken. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze studiedag. We ontvangen jou graag om 12u30 in Het Loket, het vroegere stationsgebouw van Nijlen.

In een participatief traject in de vorm van een Kempenlab gingen we in Bevel (Nijlen) op zoek naar scenario’s voor een meer zorgzame mobiliteit om tegemoet te komen aan de mobiliteitsarmoede in een rurale context. We werkten samen met UHasselt en de mensen van Zorgzame Buurt in Bevel met de methode van minigames. Zo kwamen we tot enkele interessante acties die we op 21 september uittestten via een proefopstelling.

In de studienamiddag op 12 oktober confronteren we de inzichten die we in Bevel opdeden met andere praktijken en inzichten. We starten om 12u30 met een drankenbuffet & broodjes en eindigen omstreeks 17u30.

Programma

  • 12u30-13u00: inloop en onthaal met broodjes

  • 13u00-17u30: inhoudelijk programma


    • Mobiliteitsverhalen in een rurale context – mobiliteitsdeskundige Kris Peeters

    • Rondetafelgesprek over participatie bij mobiliteitsuitdagingen in een rurale context – moderator Oswald Devisch van UHasselt in gesprek met:    • Reflectie en afsluitingMaarten Horemans, afdelingshoofd Ruimte bij Gemeente Nijlen
Foto's: Kelly Donckers

Bereikbaarheid

Door de passende locatie gaan we ervan uit dat iedereen met de trein reist. Er is ook een bushalte op 50m en een ruime fietsenstalling. Indien je toch met de wagen komt, kan je parkeren rondom het station. Let wel op dat je niet voor het gebouw parkeert. Deze zone is bedoeld voor het afzetten en ophalen van pendelaars met een maximum parkeertijd van 15min.

Schrijf je in

Ben je er graag bij? Schrijf je dan in via dit formulier om jouw aanwezigheid te bevestigen en je plaats te reserveren. We kijken met AR-TUR alvast uit naar jouw komst!