KaMille, kaartlegger & wereldverbeteraar

Foto: Dear Pigs

KaMille: kaartlegger & wereldverbeteraar

KaMille is een reus.
Een reus die door de straten van Turnhout trekt.
Die dromen sprokkelt bij de inwoners van de stad.
Die speelkaarten maakt & schudt en legt om daarmee onze wereld beter te kunnen verhalen

KaMille wil ontmoeten,
zoekt het gesprek op met alle inwoners en passanten langs zijn parcours
en stelt elke dag een nieuwe vraag die toeschouwers benieuwt en aan het praten brengt.

KaMille is een volkslichaam dat de voortdurend veranderlijke dromen van de bewoners van Turnhout in kaart brengt en nieuwsgierigen lokt die kunnen komen kijken en praten & meekaarten.

KaMille: een droom van een reuze volkslichaam.
Een volkslichaam dat niet zonder mensen kan.
Geen mens, geen reus zonder dromen.

KaMille is kaartlegger en wereldverbeteraar. Er wordt een plek en een gelegenheid gevormd om in gesprek te gaan en verwondering op te wekken. Het wordt een grafisch en beeldend parcours waarbij het verhaal getekend (en gespeeld) wordt, los van taal.

KaMille gaat in gesprek met de bewoners: hoe ervaren we onze stad? Hoe maken we onze stad? Hoe beleven we onze stad? KaMille sprokkelt verhalen en dromen bij de bewoners van de stad.

KaMille verkent (de publieke ruimte van) de stad en bezoekt drie locaties waar telkens een groep bewoners van Turnhout in gesprek gaan met jongeren van KAAIMAN. Samen visualiseren ze hun gedeeld verhaal aan de hand van kaarten die tijdens de workshop samen gedrukt en bestempeld worden. De kaarten vormen de bekleding van KaMille. Tijdens zijn reis doorheen de stad groeit KaMille verder.

De kaarten vormen, naargelang de volgorde of combinaties, andere verhalen. Tekst wordt beeld, beelden worden verhalen. De kaarten dagen de Kaaimannen uit tot een korte theatrale uitvoering die op zijn beurt het publiek uitnodigt om hierop verder te dromen. Onder begeleiding van KAAIMAN en Dear Pigs wordt er gedurende de workshop nagedacht en gedroomd over leven in de stad. De workshop resulteert in enkele kaarten die ter plaatse hand- en voetmatig worden gedrukt door de deelnemers. De uitgebreide set kaarten zal de basis vormen voor de volgende voorstelling van de jongeren van KAAIMAN. De eindvoorstelling tijdens het Stadstoeren-festival vindt plaats op zondag 9 juli.

Op de verschillende stopplaatsen zullen ook nieuwsgierige passanten een kijkje komen nemen. Zij zijn heel welkom om mee te doen en/of kunnen ook een postkaart naar KaMille sturen met hun dromen voor de stad. Naast de handmatig bestempelde kaarten, zal KaMille ook postkaartjes bij zich hebben die gedrukt werden met de risoprinter uit het Fablab.

Beeld: Dear Pigs

Kom een kijkje nemen of doe mee op volgende momenten:

Maandag 3 juli en dinsdag 4 juli zoeken we BOUWERS om samen met Dear Pigs reus KaMille te construeren.

Waar: Cultuurhuis de Warande (Warandestraat 42, 2300 Turnhout)
Wanneer: doorlopend van 10 uur tot 17 uur.

Woensdag 5 juli, donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli zoeken we DROMERS om samen met KAAIMAN een verhaal te vertellen en kaarten te drukken

Waar:
5 juli: Cultuurhuis de Warande (Warandestraat 42, 2300 Turnhout)
6 juli: Stadhuis Turnhout (Grote Markt 1, 2300 Turnhout)
7 juli: Muylenberg (Meermansstraat 20, 2300 Turnhout)
Wanneer: telkens van 14 uur tot 17 uur.

Zondag 9 juli zoeken we IEDEREEN die meekaartte en IEDEREEN die graag nakaart om te komen dromen en kijken naar KaMille.

Waar: Speelkaartenmuseum (Warandestraat 42, 2300 Turnhout)
Wanneer: van 17.30 uur tot 18 uur.

Een project van Dear Pigs, KAAIMAN & AR-TUR dat kadert in het festival Stadstoeren van de Stad Turnhout.

Tekeningen: Dear Pigs