Organiseer zelf een lezing over Dorpse Architectuur bij podcast Het Kempenoffensief

In 2021 brengt Het Kempenoffensief acht podcasts uit. De initiatiefnemers bieden je de mogelijkheid om verder te praten. Bij elke podcast bieden ze een of meer sprekers aan die je in de Kempen kan boeken. Als vereniging, bib, cultuurraad of vriendengroep. Ook AR-TUR biedt een lezing aan horende bij de eerste podcastaflevering over wonen in de toekomst.

Lezing Dorpse architectuur: wonen onder de kerktoren

Hoe wonen we in de toekomst? Onze verspreide manier van wonen brengt heel wat uitdagingen mee. De open ruimte staat onder druk. We zoeken naar manieren om dichter bij elkaar te gaan wonen. Maar hoe doen we dat?

In de dorpskernen in de Kempen zien we de zielloze woonblokken verrijzen. Appartementsgebouwen die weinig bijdragen aan de leefbaarheid en klimaatrobuustheid van het dorp. Kan dat ook anders?

AR-TUR maakt samen met vele partners de Toolbox Dorpse Architectuur. Daarin toont een scala aan voorbeeldprojecten hoe wonen in dorpen beter kan.

Interesse om deze lezing aan te vragen? Kijk dan op de website van Het Kempenoffensief voor de praktische gegevens en vul het aanvraagformulier in.

Podcast Het Kempenoffensief

Het Kempenoffensief is een initiatief van Avansa Kempen, Bibliotheek Turnhout, Beweging.net, Stuifzand en Erfgoed Nooderkempen. Ze maken prikkelende podcasts en frisse activiteiten over maatschappelijke thema’s. Ze brengen de Kempenaar in contact met nieuwe stemmen of uitdagende visies op onze regio. Met de bedoeling de Kempenaar uit te nodigen en te engageren om samen onze Kempense samenleving vorm te geven. Als rode draad zoekt de podcast naar kenmerkende of unieke gebeurtenissen en tendensen uit de Kempense geschiedenis, en stelt de vraag naar hun relevantie vandaag de dag.

De eerste aflevering van de podcastreeks gaat over Het nieuwe WONEN. Edith Wouters en Evelien Pieters van AR-TUR zijn te gast.