Toolbox-on-Tour toert verder in Oosterlo, Malle, Assenede en Dilbeek

De Toolbox-on-Tour reist verder langs verschillende dorpen. Zo hielden we in de maand mei een tussenstop in Oosterlo, Malle en Assenede. De tentoonstelling staat binnenkort ook opgesteld in Dilbeek waar we een laatste werksessie houden voor de zomerstop.

De reizende expo staat momenteel opgesteld in het gemeentehuis van Assenede en kan je nog tot 13 juni gratis bezoeken. Edith Wouters van AR-TUR presenteerde tijdens de 13de Veneconferentie de Toolbox Dorpse Architectuur en nadien nam zij deel aan het aansluitende panelgesprek.

Eerder in de maand mei hielden we ook een presentatie en werksessie in Oosterlo en Malle waar de deelnemers aan de slag gingen met de dialoogtool. Terwijl in Malle het publiek voornamelijk uit architecten en projectontwikkelaars bestond, namen in Oosterlo vooral lokale beleidmakers en interne diensten uit het werkingsgebied van IOED Stuifzand deel aan de werksessie.

Toolbox-on-Tour in Oosterlo. Foto: Kelly Donckers
Toolbox-on-Tour in Malle
Toolbox-on-Tour in Assenede
Toolbox-on-Tour in Oosterlo. Foto: Kelly Donckers
Toolbox-on-Tour in Malle
Toolbox-on-Tour in Assenede

Toolbox Dorpse Architectuur ook in jouw dorp?

De Toolbox-on-Tour trekt voor de zomer nog naar Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek. Je kan de expo daar bezoeken van 20 tot 23 juni 2022. De overige werksessies vinden plaats in het najaar.

Met de Toolbox-on-Tour biedt AR-TUR een presentatie met werksessie aan, al dan niet in combinatie met een reizende expo. De Toolbox-on-Tour creëert een werk- en leerruimte waarin het gesprek kan worden opgestart tussen verschillende stakeholders zoals projectontwikkelaars, lokale ontwerpers, grondeigenaars en beleidsmakers om over de tactieken te praten en de aangereikte woordenschat in praktijk te toetsen.

Het volledige aanbod en meer informatie vind je in onze brochure Toolbox-on-Tour.


De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.