Toolbox-on-Tour trekt verder rond

Terwijl de Toolbox-on-Tour verder rondtrekt door de Kempen - met vorige week een halte in Boechout - staat de expo nu in de provincie West-Vlaanderen.

Op dinsdag 19 april hielden we een presentatie en werksessie voor de lokale beleidmakers en interne diensten van de gemeente Boechout. Na de presentatie van de Toolbox Dorpse Architectuur door Edith Wouters, gingen de deelnemers aan de slag met de dialoogtool rond twee projectsites uit het dorp. Het gesprek verliep in drie fasen: een analyse met het benoemen van de krachtlijnen van de site (1), een conceptfase met mogelijke scenario's aan de hand van figuren en tactieken voor het toekomstige project (2) en een verdiepingsfase (3).

Toolbox-on-Tour in Boechout

Op vrijdag 22 april hield Ward Verbakel een werksessie in Wingene.

Van 25 april t.e.m. 4 mei kan je een kijkje komen nemen in het provinciehuis van Brugge waar de reizende tentoonstelling Toolbox Dorpse Architectuur momenteel opgesteld staat. Op donderdag 28 april vindt er in samenwerking met Vonk een werksessie plaats met o.a. omgevingsambtenaren, schepenen van ruimtelijke ordening, lokale ontwerpers, projectontwikkelaars en leden van adviesraden. Ook hier gaan we aan de slag met figuren, tactieken en voorbeelden aan de hand van de dialoogtool.

Toolbox-on-Tour in Wingene. Foto's: Karl Catteeuw

Toolbox Dorpse Architectuur ook in jouw dorp?

De Toolbox-on-Tour trekt verder de Kempen door met eerstvolgende haltes in Geel en Malle.

Met de Toolbox-on-Tour biedt AR-TUR een presentatie met werksessie aan, al dan niet in combinatie met een reizende expo. De Toolbox-on-Tour creƫert een werk- en leerruimte waarin het gesprek kan worden opgestart tussen verschillende stakeholders zoals projectontwikkelaars, lokale ontwerpers, grondeigenaars en beleidsmakers om over de tactieken te praten en de aangereikte woordenschat in praktijk te toetsen.

Het volledige aanbod en meer informatie vind je in onze brochure Toolbox-on-Tour.


De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.