Wonen onder de kerktoren: een gesprek met Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs

Hoe wonen we in de toekomst? Onze verspreide manier van wonen brengt heel wat uitdagingen mee. De open ruimte staat onder druk. Journaliste Tine Hens gaat op zondag 27 juni in gesprek met Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs over zijn ambitienota Kansen scheppen voor ontmoeting en de toekomst van wonen in de Kempen.

“Ik vind het iets te naïef om te zeggen dat we allemaal in een toren in de centra moeten gaan wonen. Puur wiskundig neemt een toren minder plaats in. Maar het is geen wiskunde. Het gaat over een samenleving die je opbouwt. Ik geloof heel erg in de tussenschaal van de wijk en de buurt, waar je mekaar ontmoet. En ik denk dat er heel veel winst te boeken is met een collectieve aanpak.”
– Erik Wieërs in De Standaard, 24 april 2021.

Tijdens het gesprek drie sprekers aan, Sus Van de Leest van Turnhouts cohousingproject Buren van Bink, Hugo Meeus van Stad Turnhout en Edith Wouters van AR-TUR.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Bibliotheek Turnhout, Avansa Kempen, beweging.net, AR-TUR en kadert in het festival Turnhoutse Torens van cultuurhuis de Warande.

Het gesprek borduurt verder op een podcast over wonen in de nieuwe podcastreeks Het Kempenoffensief.

Praktisch

Datum: zondag 27 juni
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: in de open lucht in het Begijnhof Turnhout
Tickets: 2 euro - te bestellen via de Warande (beperkt aantal tickets beschikbaar!)