Cahier 11 | Wijkmotor: een reality-check

# CAHIER 11 Wijkmotor: een reality-check brengt verslag uit over de eerste toepassing van de Wijkmotor die ontstond uit het Kempenlab Wijkrenovatie.

  • Je kan het cahier gratis downloaden als pdf:
    CAHIER #11 Wijkmotor: een reality-check (14 MB)
    Deze digitale pdf is een gecomprimeerde pdf en heeft een mindere beeldkwaliteit.

  • Voor een mooie beeldkwaliteit, bestel jouw gedrukt exemplaar hier. Een gedrukt exemplaar kost 15 euro (excl. verzendingskosten).

AR-TUR implementeerde het werkmodel in de modernistische woonwijk Egelsvennen in Mol en trad op als tijdelijke wijkregisseur tijdens het traject. Gaandeweg ontstond zo een autonoom functionerend wijkcollectief dat de opmaak van een integraal masterplan voor de wijk initieerde. Het is de bedoeling dat het wijkcollectief ook op lange termijn een holistische aanpak van de wijk, met inbegrip van de erfgoedaspecten, blijft bewaken. De Wijkmotor blijkt ondertussen een krachtige methodiek om ook andere wijken – al dan niet met erfgoedwaarde – toekomstbestendig te maken.

Dit cahier was niet mogelijk zonder een hele groep mensen die bereid waren hun kennis, ervaring en enthousiasme te delen tijdens de activiteiten van het Kempenlab. Dit Kempenlab kwam tot stand dankzij subsidies van de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen.

AR-TUR werkte in dit Kempenlab samen met o.a. Agentschap Onroerend Erfgoed, Campina energie, de gemeente Mol, Kamp C, KULeuven, De Woonboog, OCMW Mol, provincie Antwerpen, Stuifzand en Wonen in Vlaanderen.