Dialoogtool Dorpse Architectuur genomineerd voor de Ultima Publieksprijs

De Dialoogtool Dorpse Architectuur die we met AR-TUR ontwikkelden, is genomineerd voor de Ultima Publieksprijs die deel uitmaakt van de Vlaamse Cultuurprijzen. Je kan nog tot en met 24 april 2023 jouw stem uitbrengen!

Ieder jaar vindt de uitreiking van de Ultimas plaats, de Vlaamse Cultuurprijzen. De Ultima Publieksprijs gaat naar een persoon, event of organisatie die je niet gemakkelijk in een Ultimas-categorie kan onderbrengen maar die evenzeer bijdraagt aan de verbreding van de cultuur en dat in het voorbije jaar ook expliciet bewezen heeft. We zijn enorm blij en trots dat onze Dialoogtool Dorpse Architectuur genomineerd werd binnen deze categorie.

De dialoogtool maakt deel uit van Toolbox Dorpse Architectuur, een totaalpakket met boek, reizende expo, werksessies en dialoogtool. Het wordt ingezet om het gesprek aan te gaan over kwalitatieve dorpsarchitectuur. De tool bevat figuren en tactieken die je kan inzetten om kwaliteiten in het dorp te herkennen en benoemen. Het biedt een taal om gesprekken over kwaliteitsvolle dorpse omgevingen op te starten met diverse stakeholders om zo collectieve expertise op te bouwen.


Met bijzondere dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de Toolbox en aan alle gebruikers die de dialoogtool inzetten om te werken aan kwaliteitsvolle dorpse architectuur.

Foto: Kelly Donckers
Foto: Pieter de Ruijter
Foto: Kelly Donckers
Foto: Pieter de Ruijter
Foto: Pieter de Ruijter
Foto: Pieter de Ruijter

Stemmen

Breng jouw stem uit voor 24 april via www.ultimas.be/nl/stem

De Ultimas worden dit jaar uitgereikt op dinsdag 16 mei en zijn live te volgen op Radio 1 en VRT MAX. Voordat de uitreiking plaatsvindt, volgen er twee stemmingsrondes.

  • De eerste stemronde loopt van 3 april t.e.m. 24 april en herleidt de genomineerden naar een shortlist van 20 kandidaten.
  • De tweede stemronde loopt van 28 april t.e.m. 9 mei en bepaalt de uiteindelijke winnaar. De tellers worden aan het begin van deze ronde op nul gezet.


Stem jij ons naar de volgende ronde?

Vergeet niet om je stem te bevestigen via de mail die ja nadien ontvangt.
Je kan stemmen t.e.m. 24 april.
Hartelijk dank voor jouw hulp!