Schrijf je in de voor de tweede editie van de s t i l l e wandeling op zondag 27 oktober 2024

In februari 2024 organiseerden Avansa Kempen, bibliotheek Turnhout en AR-TUR de eerste editie van de s t i l l e wandeling in Turnhout. De wandeling nam je mee langs verscholen plekken waar architectuur en literatuur elkaar ontmoeten. Je kon de kwaliteiten van stilte, rust en ruimte beleven en ontdekken dat stil(te) meer dan stil is. Op 27 oktober 2024 kan je de s t i l l e wandeling opnieuw beleven.

Eind oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. De klok wordt één uur teruggedraaid. Of beter: de wijzers staan één uur stil. Jaarlijks op de Dag van de Stilte herinneren tal van initiatieven aan de waarde van vertragen, verstillen en kwaliteitsvolle aandacht.

Wandel op 27 oktober 2024 mee van 10u30 tot 12u30. De s t i l l e wandeling start in de bibliotheek van Turnhout. Nadien kan je er napraten bij een (warme) drank.

Praktisch

Wanneer
Zondag 27 oktober 2024
10u30 - 12u30

Locatie

Bibliotheek Turnhout
Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Tickets

Een ticket kost €2 (of €0 met de UiTPAS Kansentarief) en kan je hier aankopen.

Foto: Liesbet Sanders

AR-TUR maakte in kader van het evenement s t i l de architectuurkaart - s t i l. Deze architectuurkaart neemt je mee langs luwe plekken in Turnhout die geselecteerd werden op het kruispunt van architectuur, literatuur en stilte. Geborgen, soms verborgen, plaatsen in de stad die een rustpunt bieden en de prikkels om je heen beperken. Het zijn plekken om bij stil te staan, zowel fysiek als mentaal. Ze geven de kans om even om je heen te kijken, te reflecteren of de dingen vanop een afstand te beschouwen.

Je kan de route via deze kaart ook zelf bewandelen en al dan niet uitbreiden met nog een aantal andere haltes. Beleef de kwaliteiten van stilte, rust en ruimte en ontdek dat stil(te) meer dan stil is.

Bestel hier gratis een exemplaar van de kaart (enkel verzendkosten worden aangerekend) of bekijk de kaart digitaal.