Schrijf je in voor de s t i l l e wandeling op zondag 11 februari 2024

Tijdens s t i l kan je in de maand februari in de Warande genieten van een veelzijdig programma met een focus op stilte, rust en geestelijke gezondheid. Omdat stilte essentieel is in een overvolle wereld.
AR-TUR organiseert samen met Bibliotheek Turnhout en Avansa Kempen in kader van dat programma een stiltewandeling. Schrijf je in en wandel met ons mee tijdens de s t i l l e wandeling op 11 februari 2024.

Met s t i l organiseert de Warande in samenwerking met verschillende partners van 7 t.e.m. 26 februari 2024 een uitgebreid programma van o.a. dromerige concerten, een meditatieve audio-installatie, een poëtische relaxed performance, een lezing, workshops, yoga, een stiltewandeling en een filmvertoning.

Al deze activiteiten focussen op stilte. Stilte beleven is namelijk meer dan stil zijn en zwijgen. Stilte beleven is ook actief genieten van klanken, alle zintuigen gebruiken, in balans zijn, gezond bewegen, geïnspireerd raken door kunst en zoveel meer. In dat kader slaan AR-TUR, Avansa Kempen en Bibliotheek Turnhout de handen in mekaar voor het organiseren van een stiltewandeling.Stille plekken ontdekken in de stad? Onmogelijk?

Deze wandeling neemt je mee langs verscholen plekken waar architectuur en literatuur elkaar ontmoeten. Beleef de kwaliteiten van stilte, rust en ruimte en ontdek dat stil(te) meer dan stil is. Met een (warm) drankje sluiten we af in de bibliotheek om na te praten.

Praktische info:

 • Wanneer: zondag 11 februari 2024 van 10u30 tot 12u30
  We ontvangen je graag vanaf 10u15 zodat we stipt om 10u30 kunnen starten met de wandeling.

 • Waar: vertrek en aankomst in de bibliotheek van Turnhout (Warandestraat 42)

 • Prijs:
  • Basisprijs: €5
  • Ticket met Nachtegalenkorting: €3
   Tijdens de langste nacht van het jaar krijg je korting op het programma van s t i l.
   Enkel op 21 en 22 december scoor je tijdelijke Nachtegalenkorting op alle tickets die op dat moment nog beschikbaar zijn.
  • UiTPAS met kansentarief: €1 (enkel reserveerbaar via ticketbalie de Warande)

 • Tickets: bestel je tickets hier

Neem zeker ook een kijkje in het volledige programma van s t i l.

foto: Stad Turnhout - beeld: Brian (rock) van Hans Op de Beeck