Toolbox-on-Tour C-mine in Genk van 01.12.2023 t.e.m. 07.12.2023

In oktober 2021 stelde AR-TUR de Toolbox Dorpse Architectuur voor. Sinds 2022 trekken we de dorpen in en gaan we on tour met de reizende expo en de Dialoogtool Dorpse Architectuur. Na de Kempen en de provincie Vlaams-Brabant reist de Toolbox Dorpse Architectuur verder naar de provincie Limburg.

De expo ‘Dorpse Architectuur’ strijkt van 1 tot en met 7 december neer op C-mine in Genk. Op 1 december kan je een omkaderende lezing bijwonen waarbij AR-TUR het verhaal brengt over de Toolbox Dorpse Architectuur. Frederiek Ampe van het architectenbureau ampe.trybou toont er zijn portfolio met kleinschalige woonprojecten.

De expo Toolbox Dorpse Architectuur neemt je mee langs een uitgebreide reeks aan voorbeelden van dorpse figuren en tactieken. Bovendien biedt ze een inkijk in voorbeelden van projectverhalen en tracht ze te verbeelden hoe collectief wonen in dorpen beter kan. Zeker een bezoek waard!

 • WAAR
  expo:

  C-mine Genk | compressorenhal Energiegebouw - C-mine 10, 3600 Genk

  lezing:

  C-mine Genk | grote zaal Energiegebouw - C-mine 10, 3600 Genk

 • WANNEER
  expo:

  1 december t.e.m. 7 december 2023, dinsdag t.e.m. zondag van 10u00 tot 17u00

  lezing:

  1 december 2023 van 09u30 tot 12u00

 • TICKETS
  expo:

  vrije toegang tot de expo Toolbox Dorpse Architectuur

  lezing:
  https://c-mine.be/evenement/woonacademie.

Deze Limburgse editie van de Toolbox Dorpse Architectuur is een samenwerking van de Woonacademie van de provincie Limburg, Departement Omgeving, IGS wonen in Tongeren-Herstappe, Architectuurwijzer en C-mine.

De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Public Space en het departement Architectuur van de KU Leuven, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.