Excursie Buitenkans naar Wuustwezel en Zundert

Fietstocht op donderdag 16 juni 2022 vanaf 09u15

Op donderdag 16 juni organiseert AR-TUR samen met de andere initiatiefnemers van Buitenkans een fietstocht door Wuustwezel (B) en Zundert (NL). Langs beide zijden van de grens wordt het gemeenschappelijk buitengebied verkend. Tijdens de verkenningstocht worden enkele interessante plekken en landschappelijke uitdagingen bezocht, waaronder het palliatief centrum Coda, het Franciscanessen Domein, het project van de Kansenkavels, uitkijktoren De Klot, Hofstede aan de dreef en boomkwekerij Lodders.

Uitkijktoren De Klot. Foto: Frederik Maesen

We verzamelen om 09u15 op de parking aan het Domein Franciscanessen (adres: Bredabaan 737, Wuustwezel, België). De route volgt een lijn doorheen het landschap van Wuustwezel en Zundert waarbij dieper wordt ingegaan op enkele thema's die eerder aan bod kwamen tijdens de online lezingenreeks vorig jaar. Bij iedere stopplaats geeft een gids ter plaatse tekst en uitleg. In Zundert brengt een bus ons terug naar het startpunt in Wuustwezel. Daar komen we omstreeks 18u00 toe.

Inschrijving

Palliatief centrum Coda in Wuustwezel. Foto: www.coda.care

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze unieke fietsexcursie. Meer informatie over de uitstap en de inschrijving vind je via de website van Buitenkans.

Praktische info:

  • Start: 09u15
  • Einde: 18u00
  • Vertrek- en eindpunt: Bredabaan 737, 2990 Wuustwezel, België
  • Traject fietstocht: +/- 32 km
  • Prijs voor deelname: €25

Bij inschrijving betaal je €25. Hier zit het volgende bij inbegrepen: koffie en gebak, de huur van een elektrische fiets, toelichting van een gids ter plaatse bij iedere stopplaats, een lunchpakket, een drankje in café De Bocht en de busrit.

Carpoolen

Hofstede aan de dreef in Zundert. Foto: www.aandedreef.nl

Via BlaBlaCar kan je een rit toevoegen of je aanmelden als je aan een bepaalde rit wil deelnemen. Zo zijn er mogelijks deelnemers die langs het station van Brecht (Noorderkempen) passeren en jou kunnen vervoeren naar de Bredabaan 737 in Wuustwezel. Of omgekeerd: passeer je in de buurt van het station Brecht (Noorderkempen) en heb je nog een plaatsje vrij? Voeg jouw rit dan toe op BlaBlaCar zodat je een pendelaar naar het startpunt van onze excursie kan vervoeren.