Kempenatlas: selectie kunstenaars

AR-TUR en de Warande selecteerden uit de Open Call voor kunstenaars twee voorstellen. Karl Philips en Chloé Dierckx zullen een kunstwerk maken als deel van de tentoonstelling KEMPENATLAS.

AR-TUR en de Warande ontvingen 19 zeer uiteenlopende inzendingen. Karl Philips en Chloé Dierckx gaven volgens de jury het meest prikkelend invulling aan de uitdaging om de Kempen op eigen wijze ‘in kaart’ te brengen.

Karl Philips stelt voor te werken rond het thema van de handelsroute E313 aan de hand van een grote installatie in open lucht en enkele kleinere ingrepen binnen.

De jury waardeert de veellagigheid van het kunstwerk waarin zowel het lokale als het globale, evenals thema’s als welzijn, recreatie, economie, mobiliteit en natuur naar boven komen.

Chloé Dierckx speelt in op het gebruik van bodemanalyses om familiale geschiedenissen en persoonlijke verhalen te achterhalen.

De jury waardeert de heel eigen methodiek waarop dit project verhalen van mensen een plek geeft in de tentoonstelling.

De jury bestond uit Annelies Nagels, Tom Viaene en Glenn Geerinck van de dienst tentoonstellingen van de Warande, Bas Van der Veken en Els Oostvogels van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Joeri De Bruijn van Public Space en Edith Wouters en Evelien Pieters van AR-TUR.

Meer weten over de KEMPENATLAS? Lees hier verder en laat je e-mailadres achter.