Tweede co-creatiesessie in Bevel

Begin mei zaten we met AR-TUR opnieuw samen met UHasselt, Gemeente Nijlen en de partners van Zorgzame Buurt Bevel voor een tweede co-creatiesessie in functie van het Kempenlab Zorgzame Mobiliteit. Ook An Martens sloot mee aan. Zij is coach voor tien Zorgzame Buurt-projecten uit de regio Antwerpen en linkt de gelijkaardige initiatieven aan elkaar.

Foto's: Kelly Donckers

Na een korte terugblik op de eerste co-creatiesessie, verdeelde de groep zich in twee om elk te brainstormen over een proefopstelling. De eerste focust zich op Zorgzame Mobiliteit van personen, de tweede op Zorgzame Mobiliteit van producten. Zowel de huidige initiatieven en betrokkenheid van alle partners als mogelijke nieuwe bijdrages en/of verbeteringen werden besproken. Dit resulteerde in een aantal actiepunten die de komende weken verder worden uitgewerkt. Zo onderzoeken we onder andere het idee van een liftplek in Bevel naar haalbaarheid en uitvoering. Ook het inzetten van een bak-, duo- en/of rolstoelfiets voor zowel het vervoer van producten als het vervoer van minder mobiele personen wordt verder afgetoetst. In juni komen alle partners opnieuw samen om de proefopstellingen verder vorm te geven. In het najaar vindt een afsluitende studiedag plaats waarop onze bevindingen samenkomen.

Oproep Mobiliteitsverhalen

Parallel aan de proefopstellingen, lanceerde AR-TUR een oproep naar mobiliteitsverhalen om meer collectieve en duurzame verplaatsingspatronen van dorpsbewoners te verkennen. We sluiten hiervoor aan op de actie 30dagenminderwagen en vragen de deelnemers om hun bevindingen kort neer te schrijven.

Woon of werk jij in een landelijk dorp zoals Bevel? Wil jij meewerken aan een meer zorgzame mobiliteit voor je dorp? Meld je dan aan voor onze Oproep Mobiliteitsverhalen. We zijn op zoek naar een diverse groep van zowel jonge gezinnen, koppels, alleenwonende singles als oudere bewoners. Iedereen is welkom!